Montering af gaskomfur

Hvis du skal have skiftet dit gaskomfur til et nyt, eller i forvejen har en lovlig gasinstallation klar, kan du med fordel gøre brug af vores monteringsservice. Gasinstallationer, og herunder gaskomfurer, skal monteres af autoriserede VVS-installatører og er derfor ikke noget du må foretage på egen hånd. Her på siden har vi samlet en række spørgsmål og svar vedrørende denne type service.

Beregn din pris her

Hvad indebærer servicen?

Hvis der i forvejen er installeret et komfur, afmonterer vi det eksisterende som det første. Derefter påbegynder vi monteringen, som omfatter tæthedsprøvning samt anmeldelse til gasforsyningsselskabet, så du kan bruge installationen så snart der åbnes for gassen. Det er også denne anmeldelse der sikrer at din installation er lovlig, og at der således sikkert kan åbnes for gassen til installationen.

Derudover er der en række krav til opsætningen, som:

  • At overkanten af gaskomfuret ikke må være under bordpladen
  • At der skal være mekanisk rumaftræk eller emfang til det fri (F.eks. Emhætte)
  • At der skal være friskluftstilførsel til rummet hvis det er mindre end 20 kvadratmeter.

Til sidst skal der være en fleksibel gasslange til tilførslen samt gasdyser, så installationen kan udføres korrekt.

Hvis nogle af ovenstående løsdele mangler, så skriv til os og vi finder en løsning sammen.

Har du spørgsmål er vi klar ved telefonen på 70 60 53 53.

Hvad skal man være opmærksom på inden montering?

Inden man får tilsluttet sit gaskomfur er der nogle ting man skal være opmærksom på. Monteringen forudsætter at der er en stikkontakt til rådighed samt en stikprop i gaskomfuret hvis dette er nødvendigt, da denne installation ellers kræver en autoriseret elektriker. Gaskomfuret skal også være godkendt til Bygas2 eller Naturgas, hvilket som regel er tilfældet ved nyere gaskomfurer. 

Hvad koster det at få tilsluttet gaskomfur?

Prisen på at få monteret et gaskomfur kommer an på hvilken leverandør af ydelsen du vælger, og endvidere hvor omfangsrig monteringsopgaven er. Der er stor forskel på prisen, alt efter om gasinstallationen allerede er på plads, om der er et eksisterende komfur installeret og om installationen passer til det nye komfur. Som udgangspunkt arbejder vi med en fast pris på 4.000 kroner for ydelsen. Dette kan dog i særlige tilfælde ændre sig, hvis der opstår særlige opgaver i forbindelse med monteringen. Dette er dog noget vi gør opmærksom på, før vi foretager os noget, så begge parter er indforståede med størrelsen og prisen på opgaven.

Har du spørgsmål er vi klar ved telefonen på 70 60 53 53.

Hvorfor vælge gaskomfur?

Gaskomfurer har i mange år, på trods af at være en ældre løsning end elkomfurer, været en attraktiv mulighed for mange danskere. Udover charmen ved at lave mad over ild og letheden ved at justere temperaturer på nyere gaskomfurer og at du har plads til både små og de helt store gryder, er gaskomfurer oftest også den mest energibesparende løsning, da det bruger meget lidt gas i drift. Det er både godt for miljøet, og for din økonomi. Dog skal man være opmærksom på, at hvis mad rammer blussene brænder det hurtigt fast og kan være svært at få af igen. Det kan også give luftgener, så det er oftest en god ide med en velfungerende emhætte.

Slutteligt er det værd at nævne at man med et gaskomfur selvfølgelig skal være ekstra opmærksom på, at det er slukket når det ikke bruges, så der ikke løber gas frit.

Hvor meget gas bruger et gaskomfur?

Et gaskomfur er utrolig effektiv i sin udnyttelse af gassen, og det anslås at den gennemsnitlige danske husholdning kun bruger 25 kubikmeter gas til deres gaskomfur om året. Til sammenligning bruger den gennemsnitlige husstand i alt ca. 1400-2000 kubikmeter gas om året. Der kan således være penge at spare, ved at bruge gas frem for el til madlavningen. Hvor meget det koster kommer meget an på prisen på henholdsvis gas og el, som svinger fra dag til dag.

Beregn din pris her