Blødgøringsanlæg

Hvad er et blødgøringsanlæg?

Et blødgøringsanlæg holder dit hjem fri for kalk ved at filtrere vandet, så der løber kalkfrit vand ud af haner, brusere og igennem toiletter. Det bløde og kalkfrie vand gør særligt rengøringen i køkkenet og badeværelset langt lettere, da de uskønne og genstridige kalkbelægninger i badet og håndvaske hører fortiden til med et blødgøringsanlæg. Blandt de utallige fordele er desuden også bedre drikkevand og forlænget levetid på ethvert apparat, der er i kontakt med vand. Blødgøringsanlægget installeres hvor vandet løber ind i hjemmet og eliminerer kalken ved at fjerne kalcium- og magnesium-ioner samt at rense vandet med salt, så vandkvaliteten øges i dit hjem. 

Typer af blødgøringsanlæg

Alle blødgøringsanlæg kommer med forskellige egenskaber, der imødekommer forskellige behov. Ud over anlæggets kapacitet af kalkfrit vand, det kan forsyne hustanden med, er der også forskel på metoden hvorpå anlægget filtrerer vandet. Visse blødgøringsanlæg skiller kalken fra vandet og samler det i et rum, der skal tømmes regelmæssigt, hvilket sænker prisen på anlægget. Andre blødgøringsanlæg kræver mindre vedligeholdelse, da de kan regenerere kalken helt automatisk og derfor ikke kræver tømning. Fælles for alle blødgøringsanlæg er, at salttabletter skal påfyldes, da det er nødvendigt for at vandet kan filtreres for bakterier. 

Beregn din pris her

 

Sådan vælger du det rigtige blødgøringsanlæg

De primære overvejelser, når det rigtige blødgøringsanlæg til din husstand skal vælges, er husstandens størrelse såvel som anlæggenes funktionalitet. Visse anlæg kommer eksempelvis med mulighed for tilslutning til Wi-Fi og med en tilhørende app, så du altid kan følge med i dit vand- og saltforbrug. Derudover er en væsentlig faktor kalkniveauet i vandet som skal filtreres. Høje kalkværdier giver anlægget en større arbejdsbyrde og mindsker kapaciteten. 

Den rette kapacitet til lige netop din husstand kan findes ved at beregne vandbehovet. Som udgangspunkt råder vi til at vælge et blødgøringsanlæg med en kapacitet på mindst 5 liter vand i minuttet for hvert medlem af husstanden. Det vil altså sige, at en husstand med to medlemmer har behov for et blødgøringsanlæg, der kan levere mindst 10 liter vand i minuttet, for at undgå udfordringer i hverdagen. Den rigtige kapacitet til din husstand betyder også, at vandtrykket ikke ændres mærkbart, da anlægget leverer den rigtige mængde kalkfrie vand til dit forbrug. Prisen på blødgøringsanlæg afhænger blandt andet af kapaciteten og jo færre personer anlægget skal servicere, jo billigere vil det generelt være. Du kan naturligvis altid kontakte os for at få gode råd til, at vælge det helt rigtige blødgøringsanlæg til din husstand.

Tager et blødgøringsanlæg meget plads i hjemmet?

Et blødgøringsanlæg installeres ved vandtilførslen til husstanden, så der kun løber blødt og filtreret vand ud i armaturer og apparater. Vores modeller kommer i forskellige størrelser og former, hvilket blandt andet afgøres af anlæggets kapacitet. Dog har de til fælles, at de ikke fylder særligt meget i dit hjem. Dette betyder også at der i de fleste tilfælde vil være plads til den model og kapacitet, som du ønsker.

Hvis der ikke er plads til kompromis med pladsen findes der et endnu mere pladsbesparende alternativ, som du kan læse mere om nederst.

Vi svarer også på telefon 70 60 53 53, eller e-mail VVS@varme-energi.dk​.

Bruger et blødgøringsanlæg meget strøm?

Samtlige blødgøringsanlæg fra Varme & Energi er skabt til effektivt at filtrere dit brugsvand uden at spilde unødigt strøm eller vand. Din elregning vil altså ikke påvirkes mærkbart efter installation af et blødgøringsanlæg. Den kemikaliefrie filtrering betyder desuden, at miljøet heller ikke belastes unødigt. Tværtimod vil dit behov for skrappe, kemikalieholdige rengøringsmidler mindskes, når kalkbelægninger ikke længere er et problem.

Køb et blødgøringsanlæg og forlæng levetiden på din vaskemaskine

Blandt de utallige fordele ved at installere et blødgøringsanlæg er, at levetiden på dine apparater forlænges markant, når de ikke udsættes for kalk. Med kalkfrit vand vil du eksempelvis slippe for belægningen på indersiden af elkogeren og kaffemaskinen, så regelmæssig kalkfjerning ikke længere er nødvendigt. Også vaskemaskinens levetid kan forlænges kraftigt ved at holde den fri for kalk. Kalkopbygning er enormt slidsomt for vaskemaskinen og det er absolut ikke let at rengøre, med gennemløb igennem alle vaskemaskinens komponenter. Dermed kan du forvente en stor økonomisk besparelse på dyre apparater, som med kalkfrit vand skal udskiftes langt sjældnere.

Hvordan installeres et blødgøringsanlæg?

Før du kan nyde alle fordelene ved kalkfrit vand i dit hjem, skal blødgøringsanlægget installeres, og det er de færreste, der selv vil være i stand til det. Hos Varme & Energi er vi eksperter i installationen og kan hurtigt og effektivt sørge for, at du kan få kalkfrit vand i din husstand. Alle vores priser på blødgøringsanlæg inkluderer montering, så du er sikker på, at installationen sker helt korrekt. Vi er klar til at besvare dine spørgsmål vedrørende installationen af blødgøringsanlæg og du er velkommen til at ringe til os. 

Beregn din pris her

Hvilken producent af blødgøringsanlæg skal jeg vælge?

Hos Varme & Energi fører vi kun blødgøringsanlæg af højeste kvalitet fra de bedste producenter som BWT, Leyco og Aqua Danmark, så du er garanteret holdbare og effektive løsninger uanset, hvilket blødgøringsanlæg du vælger. Derfor bør dine behov, budget og den enkelte models egenskaber afgøre, hvilket blødgøringsanlæg der er det rette for dig. Om du vælger et anlæg fra BWT, Leyco eller Aqua Danmark, kan vi altid stå inde for kvaliteten, så du trygt kan vælge blødgøringsanlægget, der skal sørge for kalkfrit vand i dit hjem i mange år. 

Er et blødgøringsanlæg rigtigt for mig?

Der er altid kalk i vandet, som danske husstande forsynes med, og enhver husstand vil derfor have glæde af et effektivt blødgøringsanlæg, som gør rengøringen lettere og forlænger levetiden på apparater i hjemmet. Der er dog stor forskel på hårdheden i vandet, der forsynes i landets regioner. Forskellen et blødgøringsanlæg vil gøre i din husstand afhænger derfor af hårdheden på vandet, der leveres til dig. Jo hårdere vand du har i hanerne, jo mere mærkbar vil blødgøringsanlægget effekt have i din dagligdag. Det kan derfor være værd at undersøge vandets hårdhed hos din vandforsyning. Det er heldigvis let og kan for det meste afgøres ved en hurtig søgning på nettet. Som fingerregel begynder et blødgøringsanlæg at gøre en betydelig forskel, når vandet har en hårdhed på mere end 8. Det kan dog også let afgøres, at et blødgøringsanlæg er den rigtige løsning for dig, hvis dit drikkevand har den særlige smag hårdt vand giver, eller hvis du oplever at kalkplamager hurtigt opbygges i dine apparater som elkedlen og vaskemaskinen eller i badet på vægge og omkring afløbet. 

Hertil kan det nævnes at der på store dele af Sjælland, og særligt i hovedstadsområdet, er særdeles hårdt vand, hvor langt de fleste husstande vil opleve en markant bedre vandkvalitet i forhold til både drikkevand og rengøring, med et blødgøringsanlæg.

Alternativer til blødgøringsanlæg

Uanset om man er bosat i et område med hårdt eller blødt vand, kan et filtreringsanlæg være en god idé. Hos Varme & Energi tilbyder vi derfor også installation af Home System modellerne fra BIN-X.

BIN-X laver rent drikkevand ved at filtrere bakterierne fra. Et almindeligt blødgøringsanlæg nedbryder udelukkende kalken i vandet og forbedrer desværre ikke drikkevandskvaliteten. Et blødgøringsanlæg fjerner heller ikke bakterier fra vandet – faktisk vækster bakterierne, når kalken fjernes fra vandet.

Læs mere her om om hvorfor et filtreringsanlæg kan være det bedste for dig her:
Læs mere om BIN-X vandfiltreringsanlæg